Kippenleverpastei met groene peperbolletjes

  • 25 g boter
  • 1 kleine ui
  • 350 g kippenlevertjes
    (of half kippen- half konijnenlevertjes)
  • 1 eetl. cognac
  • 150 g zure room
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 1 theel. gehakt basilicum
  • 2 theel. groene peperbolletjes
  • 1 mespunt foelie
  • peper
  • zout
  • 150 g gemengde sla

Doe de boter in een schaaltje en zet dit ± 2 minuten op de smeltstand (± 30%) in de magnetron.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Voeg de uisnippers bij de gesmolten boter, dek het schaaltje af met een stukje keukenpapier en laat ze op de hoogste stand in 3 minuten gaar stoven.
Was de levertjes en dep ze droog.
Verdeel elk levertje in vieren en voeg de stukjes bij de gestoofde uisnippers.
Dek het schaaltje opnieuw af en laat de levertjes op de sudderstand (650 Watt) in 8 minuten gaar worden.
Roer ze af en toe om.
Haal het schaaltje uit de magnetron en giet het overtollige vocht weg.
Voeg er de cognac bij, maak de levertjes fijn en laat afkoelen.
Spatel er vervolgens de room, het paneermeel, de peterselie en het basilicum door.
Houd 12 groene peperbolletjes apart voor de garnering en roer de rest door de pastei.
Breng verder op smaak met de foelie, peper en zout.
Verdeel de pastei over 4 kleine schaaltjes van 6 - 7 cm doorsnee en schik er 3 peperbolletjes op.
Laat de pastei in de koelkast goed koud worden.
Was de gemengde sla en laat ze uitlekken.
Zet de schaaltjes in het midden van 4 borden en schik de sla eromheen.
Desgewenst kunt u er een vinaigrette bij geven.

Bron: Astrid Veltman

Terug