Gevulde kipfilets in rode wijnsaus

  • 4 kipfilets á 100 g
  • 1 platte plak roombrie van 100 g
  • 8 zeer kleine roosjes broccoli
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 1 ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • zout, peper
  • 1½ dl rode wijn
  • 2 - 3 theel. maizena
  • 2 eetl. crème fraîche

Sla de kipfilets tussen plasticfolie goed plat.
Snijd de brie in 4 plakken, leg op iedere kipfilet en plak en daarop 2 gewassen en drooggedepte roosjes broccoli.
Rol de kipfilet voorzichtig om de vulling, omwikkel iedere kipfilet met een plakje rauwe ham en zet de rolletjes met een cocktailprikker vast.
Pel de ui en snipper hem zeer fijn.
Pel de knoflook en pers hem uit.
Leg de gevulde kipfilets in een ondiepe ovenvaste schaal, verdeel er de ui en de knoflook met de wijn over en verwarm de schaal afgedekt 10 - 12 minuten op 300 Watt.
Neem de kipfilets uit het kookvocht, leg ze op een schaal en houd ze warm.
Roer de maizena met 1 eetlepel water of wijn los en roer dit door het kookvocht.
Verwarm het nog 1 - 2 minuten op 600 Watt tot de saus is gebonden en roer er dan de crème fraîche door.
Schenk de saus over de kipfilets.

Bron: Astrid Veltman

Terug