Kip uit Singapore

  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. kerriepoeder, mild of scherp naar keuze
  • 500 g kipfilet in blokjes van 2 X 2 cm
  • 1 grote gepelde ui in kleine parten
  • 1 eetl. maizena
  • 1 blik ananasstukjes van ± 225 g, uitgelekt en het sap opgevangen
  • 1 blik mandarijnpartjes van ± 300 g, uitgelekt en het sap
  • opgevangen
  • 50 g taugé
  • 1 - 2 theel. chilisaus of hoisinsaus
  • zout
  • versgemalen witte peper

Giet de olie in een vuurvaste schaal, zet deze in de magnetron en zet die 30 seconden op de hoogste stand.
Roer het kerriepoeder door de olie, laat het weer 30 seconden op de hoogste stand heet worden en doe er dan de stukjes kip in.
Schep ze goed om, zodat ze aan alle kanten met een lichtgeel laagje zijn bedekt.
Dek de schaal af, zet hem opnieuw in de magnetron en kook 5 minuten op de hoogste stand.
Schep in deze tijd minstens tweemaal om.
Strooi er de partjes ui over.
Vermeng de maizena met 1 dl ananassap en 1 dl mandarijnsap, doe er de chilisaus of hoisinsaus door en breng op smaak met wat zout en rijkelijk gemalen peper.
Schenk de saus dan over de kip en de ui.
Dek de schaal af, zet hem weer 5 minuten in de magnetron en roer af en toe. De saus zal zonder te klonteren mooi binden.
Verdeel de blokjes ananas, de mandarijnpartjes en de taugé over de kip, schep goed om en laat het gerecht, afgedekt, nog 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron warm worden, maar niet meer koken.
Lekker met gebakken mie of witte rijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug