Kip-maïs-chowder

  • 2 blikjes maïskorrels, met het vocht gepureerd in de blender
  • 1¼ l kippenbouillon
  • 2 - 3 dubbele kipfilets in dunne reepjes
  • 2 eetl. rijstwijn of droge sherry
  • 1 - 2 theel. suiker (naar keuze)
  • 75 g witte amandelen
  • 1 theel. olie
  • zout & versgemalen witte peper

Verhit de olie in een steelpan of wok, doe de amandelen erin en laat ze, al omscheppend, aan alle kanten lichtbruin worden.
Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Doe de kippenbouillon met de fijngesneden kip in een hoge schaal, zet die,
afgedekt, in de magnetron en laat het in 2 - 3 minuten aan de kook komen.
Doe er de maïspuree in, roer stevig om, zet nog even terug en laat het weer koken.
Neem de schaal dan uit de magnetron en breng de soep op smaak met de rijstwijn, de suiker, zout en versgemalen peper.
Schep de soep in verwarmde kommen of borden, bestrooi met de geroosterde amandelen en serveer direct.

Nota bene
Kook nooit versgeroosterde noten mee, ze worden dan zacht en melig.

Bron: Astrid Veltman

Terug