Kip in kerriesaus

  • 250 g kipfilet
  • 15 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • ½ groene en ½ rode paprika in stukjes
  • 2 eetl. bloem
  • 2 eetl. kerrie
  • 1½ dl kippenbouillon
  • ⅛ l slagroom
  • peper
  • zout

Verhit de kipfilet, afgedekt, 4 minuten op 500 Watt op een bordje in de magnetron.
Doe de boter in een magnetronschaal en verhit die 30 seconden op 700 Watt.
Doe de ui en de paprika erbij, roer goed door en verhit, afgedekt, ± 4 minuten op 700 Watt.
Roer er achtereenvolgens de bloem, de kerrie, de kippenbouillon en de slagroom door.
Verhit, afgedekt, nogmaals 4 minuten op 700 Watt en roer halverwege goed door.
Snijd intussen de kipfilet in stukjes.
Voeg de kip toe en verhit, afgedekt, weer 4 minuten op 700 Watt.
Breng op smaak met zout & peper.
Laat het gerecht een paar minuten nagaren.
Lekker met rijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug