Kip met hoisinsaus en cashewnoten

  • 75 g cashewnoten
  • ½ eetl. olie
  • 500 g kip, ontbeend, zonder vel en in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetl. maizena
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 1 knoflookteen uit de knijper
  • 1 eetl. rijstwijn of droge witte wijn
  • 4 - 5 eetl. hoisinsaus
  • 4 voorjaarsuitjes, schoongemaakt en in schuine stukjes gesneden

Verhit de olie in een koekenpan en rooster de cashewnoten licht aan.
Blijf omscheppen tot ze beginnen te kleuren.
Spreid ze uit op een stuk keukenpapier en laat ze afkoelen.
Vermeng de stukjes kip met alle ingrediƫnten, behalve de noten en de gesneden ui, meng alles goed door elkaar en doe het mengsel in een diepe schaal.
Dek de schaal af, zet hem in de magnetron en laat op de hoogste stand 6 - 7 minuten koken.
Schep tijdens het koken tweemaal om.
Strooi er, als de saus helder en wat ingedikt is, de uitjes over, dek weer af en zet de schaal nog 1 minuut in de magnetron terug, maar zet de stand nu op half.
Strooi er vlak voor het serveren de geroosterde noten over.

Tip
Koop voor dit gerecht ongezouten noten. Kook ze nooit mee en doe ze
op het laatste moment over het gerecht.

Bron: Astrid Veltman

Terug