Kerriekip met bloemkool

voor 1 persoon

  • 2 aardappelen
  • 200 g bloemkool
  • 1 ui
  • 1 enkele kipfilet
  • 15 g boter
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. bloem
  • 1 dl kippenbouillon
  • zout
  • peper
  • 2 eetl. zure room op kamertemperatuur
  • 2 eetl. seroendeng (potje)

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ± 2 cm.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Pel en snipper de ui.
Snijd de kipfilet in stukjes van ± 3 cm.
Smelt de boter in een grote ronde schaal, onafgedekt, in ± 30 seconden Op 700 Watt.
Roer de gesnipperde ui erdoor en verhit, afgedekt, 2 minuten op 700 Watt.
Roer de kerrie, de bloem en de bouillon door het uimengsel en verhit het geheel, afgedekt, 1½ - 2 minuten op 700 Watt.
Roer de blokjes aardappel, de bloemkoolroosjes en de stukjes kip door de kerriesaus, schep alles in een diep bord en laat het gerecht, afgedekt, in 4 - 6 minuten op 700 Watt gaar worden.
Laat het gerecht enkele minuten nagaren, breng het op smaak met zout & peper en schep de zure room erop.
Bestrooi met de seroendeng.

Bron: Astrid Veltman

Terug