Kabinetpudding

  • 50 g rozijnen
  • 50 g krenten
  • 3 eetl. rum
  • 200 g cake of lange vingers
  • 75 g suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 dl melk

Was de rozijnen en de krenten en dep ze met keukenpapier droog.
Doe ze met de rum in een klein ovenvast schaaltje en verwarm ze, afgedekt,
1 minuut op 100%.
Laat ze, afgedekt, 5 minuten staan.
Snijd de cake in blokjes of breek de lange vingers in stukjes.
Leg de cake of lange vingers en de rozijnen met de krenten laag om laag in een ronde ovenvaste schaal van 18 cm doorsnee.
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig, voeg de melk toe en schenk het mengsel over de cake.
Laat het tenminste 5 minuten intrekken, zodat het gebak geheel is doorweekt.
Verwarm de pudding, onafgedekt, 13 - 15 minuten op 30% tot het midden is gestold.
Laat de pudding, afgedekt, enkele minuten nagaren alvorens hem te serveren, eventueel met een koude vanillesaus.

Bron: Astrid Veltman

Terug