Kabeljauwschotel met venkel

  • 2 venkelknollen
  • 400 g verse kabeljauwfilet of ontdooid uit de diepvries
  • zout
  • peper
  • citroensap
  • 1 ei
  • ⅛ l crème fraîche
  • 2 eetl. witte wijn
  • 4 eetl. allesbinder
  • 3 tomaten in dunne plakjes
  • 1 - 2 eetl. paneermeel
  • 30 - 40 g geraspte extra belegen kaas

Verwijder, zo nodig, de buitenste bladeren en de bovenste holle stengels van de venkels. Bewaar het fijne groen voor de garnering.
Halveer de venkels, snijd de bodems weg en snijd de rest ragfijn.
Was de snippers, laat ze 10 minuten in water staan en laat ze dan goed uitlekken.
Snijd de vis in dunne plakken, bestrooi die met zout & peper en besprenkel ze met citroensap.
Meng het ei, de crème fraîche en de wijn met wat zout & peper door elkaar.
Kook de venkelsnippers, afgedekt, in 4 - 5 minuten op ± 750 Watt in een wijde, lage magnetronschaal beetgaar en vermeng ze met de allesbinder.
Leg dakpansgewijs en afwisselend plakken vis en tomaat op de venkel.
Bedek deze met het eimengsel en bestrooi met het paneermeel en de kaas.
Laat de schotel, onafgedekt, in ± 15 minuten op ± 500 Watt in de magnetron gaar worden.
Garneer de schotel met venkelgroen.

Bron: Astrid Veltman

Terug