Kabeljauwragoût

voor 2 personen

  • ± 200 g kabeljauwfilet
  • ½ eetl. citroensap
  • 50 g gerookte amandelen
  • 10 sprietjes bieslook
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • ½ theel. kruidenbouillonpoeder
  • 1 bekertje slankroom
  • zout
  • peper
  • een magnetronschaal, ± 24 cm Ø
  • magnetronfolie

Snijd de kabeljauw in stukjes van ± 2 cm, leg de stukjes in de schaal en besprenkel ze met het citroensap.
Dek de schaal met magnetronfolie af en laat de vis op ¾ van het vermogen (525 Watt) in ± 2 minuten garen.
Hak intussen de amandelen grof en knip de bieslook fijn.
Doe de boter in een magnetronkommetje en verwarm hem in de magnetron ± 1½ minuut op vol vermogen (700 Watt).
Roer er de bloem, het bouillonpoeder en de slankroom door en verwarm de saus onafgedekt ± 3 minuten op vol vermogen; roer halverwege door.
Breng de saus op smaak met zout & peper.
Strooi de amandelen over de visblokjes (laat het kookvocht van de vis in de schaal).
Schenk de saus over de vis en laat alles onafgedekt op ¾ van het vermogen in 3 - 4 minuten warm en gaar worden.
Bestrooi met de bieslook en serveer met (wilde) rijst en een courgettesalade.

Bron: Astrid Veltman

Terug