Kabeljauw met mosterd roomsaus

  • 300 g (diepvries) kabeljauwfilet
  • 1 eetl. citroensap
  • 25 g boter
  • 1 theel. bouillonpoeder
  • 25 g bloem
  • 1 eetl. Dijon mosterd
  • 1 dl melk
  • 1 eetl. Limburgse mosterd
  • 2 dl water
  • ½ d1 slagroom

Leg de (ontdooide) kabeljauwfilet in een schaal en sprenkel er wat citroensap over.
Doe de deksel op de schaal en kook de vis gaar in 5 minuten op hoog (100% = 900 W).
Laat de vis 2 minuten nagaren.
Smelt, voor de mosterdroomsaus, de boter in een schenkkan in 1 minuut op hoog (100% = 900 W).
Klop met een garde de bloem erdoor, gevolgd door de melk, het water en de bouillonpoeder.
Breng dit aan de kook in 2 minuten op hoog (100% = 900 W).
Klop de saus door en voeg de mosterd toe.
Zet de saus nog 1 minuut op hoog (100% = 900 W) terug in de magnetron.
Klop de saus goed door en voeg de slagroom tijdens het kloppen toe.
Giet de saus over de inmiddels nagegaarde kabeljauwfilet.

Bron: Astrid Veltman

Terug