Kaasfondue - I

  • ¼ l droge witte wijn
  • 500 g belegen kaas geraspt
  • 2 eetl. koffieroom
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetl. maizena
  • 50 g blauw-geaderde kaas
  • peper & zout
  • nootmuskaat

Snijd het knoflookteentje open en wrijf daar de schaal mee in.
Schenk de wijn in de schaal en breng dit aan de kook in 3½ minuten op hoog (100% = 900 W).
Roer de kaas door de wijn en zet de schaal 4 minuten op hoog (100% = 900 W), daarbij de fondue iedere minuut even doorroeren.
Tot slot de maizena door de koffieroom roeren en tezamen met de blauw-geaderde kaas aan de fondue toevoegen.
Op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat, 1 minuut op hoog (100% = 900 W).

Bron: Astrid Veltman


Kaasfondue - II

  • 3 dl droge witte wijn
  • 250 g geraspte Gruyèrekaas
  • 200 g Stilton (Engelse blauwe kaas)
  • 2 eetl. witte port
  • ½ volkorenbrood

Verwarm de witte wijn met de Gruyère, afgedekt, 7 minuten op 400 Watt tot de kaas smelt.
Klop het in 30 seconden met de garde glad.
Verkruimel de Stilton erbij, voeg de port toe en warm het nog 1 minuut op 400 Watt.
Houd de fondue op een réchaud warm.
Snijd het brood in dikke sneetjes en daarna in blokjes en geef ze bij de fondue.

Lekker met rode koolsalade met sinaasappelstukjes en walnoot.

Bron: Astrid Veltman

Terug