Inktvis gevuld met tuinkruiden

  • 75 g broodkruim
  • 3 eetl. fijngehakte verse tuinkruiden naar keuze
  • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 middelgrote schoongemaakte inktvis van 250 g (bewaar de tentakels)
  • 250 g gepelde en kleingesneden tomaten
  • 3 kleingehakte ansjovisfilets
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 1½ dl vis- of groentebouillon
  • takjes tuinkruiden voor de garnering

Meng voor de vulling het broodkruim, de tuinkruiden, de kaas en zout & peper in een kom.
Voeg het losgeklopte ei toe om het mengsel te binden en vul de inktvis met dit mengsel.
Naai de inktvis met naald en draad voorzichtig dicht.
Doe de tomaten, de ansjovis, de wijn, de bouillon en zout & peper in een grote schaal, leg de gevulde inktvis hierin en voeg de in stukjes gesneden tentakels toe.
Zet de schaal, afgedekt, 10 - 12 minuten op de halfhoge stand in de magnetron tot de inktvis zacht is.
Neem de inktvis uit de saus.
Schakel de magnetron 8 - 10 minuten in op de hoogste stand tot de saus tot de helft is gereduceerd.
Leg de inktvis terug in de saus en schakel de magnetron 2 - 3 minuten in op de hoogste stand tot de inktvis warm is.
Verdeel de saus over 4 borden.
Trek het draadje uit de inktvis en snijd hem in plakken.
Verdeel de plakken inktvis en de tentakels over de borden, garneer met een tuinkruidentakje naar keuze en serveer de vis direct.

Bron: Astrid Veltman

Terug