Indische kipsaté-aardappelschotel

Indische kipsaté-aardappelschotel

  • 750 g (vastkokende) aardappelen
  • 400 g kipfilet
  • 2 uien
  • olie
  • 1 zakje satésaus
  • 1 mespunt sambal
  • 1 eetl. ketjap
  • peper en zout
  • 4 hard gekookte eieren

Schil en was de aardappelen.
Gaar ze in een afgesloten schaal in een magnetron op vol vermogen (800 Watt) in 8 minuten.
Snijd de kipfilet in stukjes, bak de kip met peper en zout rondom gaar.
Voeg de in stukjes gesneden uien bij de kip en bak het in een paar minuten glazig.
Maak de saté-saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Breng deze op smaak met sambal en ketjap.
Snijd de aardappelen in blokjes en de gepelde eieren in partjes.
Schep de warme aardappelen door het kipmengsel en schenk de satésaus erover.
Garneer het geheel met de partjes eieren.
Geef er een salade van taugé of sperziebonen bij.

Variatietip
De satéschotel smaakt lekker met extra pinda's en kroepoek.
I.p.v. in de magnetron kunt u de aardappelen ook in water gaar koken (20 minuten).

Bron: NIVAP

Terug