Indische groenteschotel

  • 100 g haricots verts
  • 4 worteltjes
  • ¼ bloemkool
  • 1 kleine courgette
  • 2 cm gemberwortel
  • 500 g aardappelen
  • 1 eetl. olijfolie
  • boter
  • 1 mespunt korianderpoeder
  • 1 mespunt kardemompoeder
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 1 mespunt kurkumapoeder
  • 1 mespunt chilipoeder (of cayennepeper)
  • enkele verse korianderblaadjes of peterselieplukjes
  • zout

Maak de boontjes, de worteltjes, de bloemkool en de courgette schoon.
Halveer de boontjes, snijd de worteltjes in plakjes, verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de courgette en halve maantjes.
Leg de boontjes in een ruime schaal, voeg er een scheutje water bij en dek de schaal af.
Kook de boontjes 6 minuten op de hoogste stand.
Schil de gember en rasp hem.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes.
Haal de boontjes uit de magnetron en giet ze af.
Doe de olie, samen met 1 eetlepel boter, in de schaal en voeg er het koriander-, kardemom-, kerrie-, kurkuma- en chilipoeder aan toe.
Strooi er de geraspte gember over, dek de schaal af en zet hem ± 30 seconden in de magnetron op de hoogste stand.
Voeg er vervolgens de aardappelstukjes, de boontjes en de wortelplakjes aan toe, dek de schaal af en laat alles op de hoogste stand ± 10 minuten koken.
Roer tussendoor even.
Voeg er vervolgens de bloemkoolroosjes bij en laat nogmaals 10 minuten koken op de hoogste stand.
Roer er tenslotte de courgettemaantjes door en laat nog ± 6 minuten koken op de hoogste stand.
Breng het gerecht eventueel verder op smaak met wat zout en garneer het met enkele korianderblaadjes op peterselieplukjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug