Hamschotel met mangochutney

  • 1 ui
  • ½ groene en ½ rode paprika
  • 25 g boter
  • 300 g hamblokjes
  • 2 eetl. donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 4 eetl. mangochutney
  • 1 dl vers sinaasappelsap
  • 200 g verse of diepvriesdoperwten

Snipper de ui fijn en snijd de schoongemaakte en gewassen paprika's in dunne reepjes.
Smelt de boter in een glazen ovenvaste schaal van 1½ liter inhoud,
onafgedekt, in ± 1 minuut.
Doe de groenten bij de gesmolten boter en verwarm ze, afgedekt, 4 - 5 minuten op 100%.
Roer de hamblokjes, de basterdsuiker, het kerriepoeder, de mangochutney, het sinaasappelsap en de doperwten door de groenten en laat alles,
afgedekt, in 12 - 14 minuten op 50% door en door warm worden.
Laat de hamschotel voor het serveren enkele minuten nagaren.
Lekker met rijst of met krielaardappeltjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug