Groentecurry met gember

  • 200 g broccoliroosjes
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 100 g peultjes
  • 100 g kleine of Parijse worteltjes
  • 250 g aardappelpartjes
  • ½ ui
  • 2 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 nootje gember op siroop
  • 2 eetl. mild kerriepoeder
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. droge sherry

Koop de groenten schoongemaakt of maak ze schoon, meng ze in een grote schaal met 1 dl water en schakel de magnetron 6 minuten in op 600 Watt.
Schep de groenten 1 keer om en laat ze dan uitlekken.
Doe de gesnipperde ui met de olie, de knoflook uit de pers en het gehakte gembernootje in een schaal en zet de magnetron 3 minuten op 600 Watt.
Roer het mengsel om, voeg de kerrie toe, schep de groenten erdoor met de gembersiroop, de sojasaus en de sherry.
Verwarm het gerecht nog 4 minuten op 600 Watt en schep tussentijds 1 keer om.

Variaties

- Tandoori-groentecurry

Vervang de groenten door 250 g sperziebonen, 200 g (gehalveerde) champignons en 250 g geribbelde aardappelplakjes.
Met 3 in vieren gesneden sjalotjes en 1 teen knoflook uit de pers, 2 eetlepels tandoorikruiden en 1 dl yoghurt.
Voeg de laatste 2 minuten een blik uitgelekte boterbonen en ½ gesnipperde paprika toe.

- Indische curry

Vervang de groenten door 250 g wat grover gesneden groene kool of halve spruitjes, 250  g grofgesneden witte kool, 250 g wortelplakjes, 1 dunne prei in schuine stukjes (niet voorgekookt) en 250 g aardappelplakjes.
Met 2 tenen knoflook uit de pers, 1 gesnipperd uitje en 3 eetlepels boemboe 'kerrie djawa'.
Voeg de laatste minuut 50 g pinda's toe.

Bron: Astrid Veltman

Terug