Groenteclafoutis met ham

voor 2 personen

  • 1 middelgrote courgette
  • 1 bakje kerstomaten
  • peper
  • zout
  • 2 eieren (M)
  • 1 dl slankroom
  • 2 dl magere melk
  • 15 g bloem
  • 75 g gekookte achterhamreepjes
  • 25 g geraspte belegen kaas

Schaaf de courgette in dunne plakken.
Halveer de kerstomaatjes.
Verdeel de courgette en de tomaten over de bodem van een ronde schaal en bestrooi ze met peper en zout.
Klop in een kom een beslag van de eieren met de room, de melk en de bloem.
Schep de ham en de kaas door het beslag en verdeel dit mengsel over de groenten.
Verwarm de clafoutis, onafgedekt, een kwartiertje op 500 Watt en laat de clafoutis voor het serveren nog 1 minuut nagaren.
Lekker met repen ciabattabrood.

Bron: Astrid Veltman

Terug