Goulash

  • 350 g mager rundvlees
  • 2 uien
  • 30 g boter
  • tijm
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • ½ dl water
  • 3 eetl. tomatenketchup
  • tabasco
  • 1 theel. azijn
  • 1 laurierblad
  • ½ dl witte wijn
  • 2 tomaten

Snijd het vlees en de uien in kleine stukjes.
Smelt de boter in 1 minuut op hoog (100% = 900 W).
Roer de uien door de boter en laat ze onafgedekt glazig worden in 4 minuten op hoog (100% = 900 W).
Strooi intussen zout, peper en paprikapoeder over het vlees.
Roer het vlees door de uien en zet dit onafgedekt 4 minuten in de magnetron op midden (50% = 450 W).
Het vlees moet nu niet meer rood zijn.
Doe de overige ingrediënten door de goulash, behalve de tomaten.
Even goed doorroeren en afgedekt 1½ minuut op hoog (100% = 900 W) zetten, gevolgd door 20 minuten op middenlaag (30% = 270 W).
Voor het einde van de tijd de gepelde tomaten in stukjes toevoegen.

Bron: Astrid Veltman

Terug