Gevulde visrolletjes

  • 8 verse visfilets (tong, griet of schol)
  • citroensap
    • voor de vulling
  • 100 g krabsticks
  • 100 g garnalen
  • 1 eetl. crème fraîche
  • 1 eidooier
  • zout, versgemalen zwarte peper
    • voor de saus
  • 2 dl visbouillon (van tablet) of 2 dl witte wijn
  • 1 eetl. maizena
  • 3 eetl. slagroom
  • 2 eetl. fijngehakte bieslook
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
    • voor de garnering
  • 50 g garnalen
  • plakjes citroen

Snijd voor de vulling de krabsticks klein, maak ze los en vermeng ze met de garnalen, de crème fraîche, de eidooier en naar smaak zout & peper.
Leg de visfilets op een plat oppervlak en verdeel de vulling erover.
Strijk de vulling goed glad en rol de visfilets op, beginnend bij de smalle kant.
Zet de visrolletjes met een cocktailprikker vast, leg ze met de naad naar beneden in een ondiepe ovenvaste schaal en besprenkel ze met citroensap.
Zet de vis afgedekt in de koelkast, terwijl u de saus maakt.
Doe hiervoor de bouillon of de wijn in een glazen litermaat.
Roer de maizena met de slagroom tot een glad papje en voeg dit met de kruiden aan het vocht toe.
Breng de saus, afgedekt, in 3 - 4 minuten op 100% aan de kook en roer halverwege en na afloop met een garde goed door.
Laat de saus afgedekt op het aanrecht staan.
Zet de visrolletjes in de magnetron en verwarm ze, afgedekt, 7 - 9 minuten op 100%.
Warm de saus op 100% nog even door en schenk de warme saus over de warme vis.
Bestrooi de visrolletjes met de garnalen en garneer met plakjes citroen.

Bron: Astrid Veltman

Terug