Gevulde speculaas

  • 10 g boter
  • 15 g paneermeel
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetl. speculaaskruiden
  • zout
  • kruidnagelpoeder
  • 150 g boter
  • 300 g amandelspijs
  • 1 eetl. koffieroom
  • 10 garneeramandelen

Doe een klontje boter in een quichevorm 24 cm Ø en verwarm dit 30 seconden HOOG (100%)
Bestrijk de quichevorm met de boter en bestrooi deze met het paneermeel.
Verwarm de hete lucht voor op 160 °C.
Voeg aan het bakmeel de basterdsuiker, speculaaskruiden, zout, kruidnagelpoeder en de boter toe.
Kneed hier een soepel deeg van.
Deel dit deeg in twee gelijke stukken.
Bedek met 1 deel de bodem van de quichevorm.
Snijd de amandelspijs in kleine stukjes en meng het ei erdoor.
Verdeel de spijs over de deegbodem en dek met de rest van het deeg de spijs af.
Bestrijk de bovenste laag met koffieroom en garneer deze met de amandelen.
Bak de gevulde speculaas af in 14 minuten combi hete lucht 160 °C / magnetron MIDDEN LAAG (30%).
Laat de gevulde speculaas in de vorm afkoelen alvorens aan te snijden.

Terug