Gevulde lamsrollade

  • 750 g lamsborst
  • zout
  • peper
    • oor de vulling
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 - 6 groene olijven zonder pit
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 2-3 sneetjes witbrood
  • 1 ei
  • 50 gr boter

Laat de lamsborst door de slager opensnijden en plat slaan.
Wrijf het vlees goed in met peper.
Maak voor de vulling de lente-uitjes schoon en snijd ze klein.
Pel het teentje knoflook en pers het uit.
Hak de olijven fijn.
Vermeng de lente-ui, de uitgeperste knoflook, de fijngehakte olijven en de Provençaalse kruiden.
Snijd de korstjes van het brood, verkruimel het brood en vermeng het kruim met het losgeklopte ei.
Meng er het uimengsel door en bestrijk de lamsborst hiermee.
Rol het vlees op en bind het op tot een rollade.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin snel aan alle kanten bruin.
Neem de rollade uit de pan, leg hem op een druipschaal in een passende ovenvaste schaal en verwarm het vlees, onafgedekt, 18 - 20 minuten op 70% vermogen in de magnetron.
Dek de rollade met aluminiumfolie af en laat hem tenminste 5 minuten staan
alvorens hem aan te snijden.

Bron: Astrid Veltman

Terug