Gevulde knolselderij

voor 2 personen

  • 1 wortel in kleine stukjes boter
  • 1 grote of 2 kleine selderijknollen van gelijke grootte
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. water
  • 250 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetl. paneermeel
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • 2½ dl runderbouillon

Stoof de wortelstukjes, afgedekt, in een klontje boter en een scheutje water 2½ minuut op 850 Watt, 3½ minuut op 750 Watt of 4 minuten op 650 Watt.
Meng de stukjes door het gehakt.
Was en schil de selderijknollen, halveer ze horizontaal, bestrijk ze onmiddellijk met het citroensap en zet de helften met het water in een ovenschotel.
Laat ze, afgedekt met magnetronfolie, in 6 minuten op vol vermogen beetgaar stomen.
Haal ze uit de schaal en hol ze met een parisienne- of meloenmesje (*) voorzichtig tot op 1 cm van de rand uit.
Meng het niet gekruide gehakt met het ei en het paneermeel en breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Strooi een snufje peper en zout in de selderijknollen en vul ze met het gehakt.
Verwarm de bouillon 1-2 minuten op vol vermogen.
Zet de selderijknollen terug in de ovenschotel en overgiet ze met de bouillon.
Dek de schaal af en laat de selderijknollen op de sudderstand (650 Watt) 15 - 17 minuten garen.
Schik de selderijknollen op 2 borden en spuit er roosjes aardappelpuree omheen.

(*) Een parisienne- of meloenlepeltje is een handig mesje, waarmee u onder andere bolletjes uit groenten en fruit kunt snijden.

Bron: Astrid Veltman

Terug