Gevulde champignonhoeden

voor 6 stuks

  • 6 grote champignons
  • citroensap
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 plakjes ham, salami, tong of fricandeau in piepkleine snippers
  • 1 ei
  • 1 eetl. geraspte kaasCroutons
  • zout
  • peper
  • fijngesneden peterselie

Veeg de champignons af, draai de stelen eruit, besprenkel de hoeden met citroensap en hak de stelen fijn.
Maak een mengsel van alle overige ingredi├źnten en zoveel van de stelen als nodig is om voldoende vulling te hebben (dit hangt af van het formaat van de champignons).
Vul de champignonhoeden en zet ze in een kring op een bord op absorberend papier.
Laat ze, onafgedekt, in 2 - 3 minuten op ┬▒ 750 Watt in de magnetron gaar worden.
Zodra de vulling beweegt, zijn ze goed.
Serveer ze op ronde toastjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug