Gevulde broodjes

  • ½ pak witbroodmix
  • 15 g boter
  • 15 cl lauw water
    • voor de vulling:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g boter
  • 1 eetl. maizena
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. donkerbruine basterdsuiker
  • 150 g gehakt
  • cayennepeper

Maak een deeg van het broodmix, de boter en het water en laat het rijzen.
Maak intussen de vulling.
Smelt de boter en roer er de gesnipperde ui en de knoflook door.
Roer er dan de maizena, de ketjap en de basterdsuiker door, bak het gehakt hierin rul en voeg wat cayennepeper toe.
Verdeel het gerezen deeg in stukken en vorm van elk stuk een bolletje.
Druk de bolletjes zo plat mogelijk en schep het gehaktmengsel erop.
Vouw het deeg over de vulling en druk de randen stevig op elkaar.
Bekleed een groot plat bord met bakpapier en leg de gevulde broodjes met de naad naar beneden erop.
Verhit de gevulde broodjes in de magnetron 6 - 7 minuten op 700 Watt en laat de broodjes dan enkele minuten nagaren.
Serveer de broodjes warm.

Bron: Astrid Veltman

Terug