Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

    8 middelgrote (kruimige) aardappelen
     

Borstel eerst de schil van de aardappel goed schoon onder koud stromend water.
Prik de schil hier en daar in om openbarsten te voorkomen.
In de magnetron: hierin gaat 't poffen heel snel.
Leg de ingeprikte aardappel zonder folie in een platte magnetronschaal of op een bord en verwarm ze ca. 5 - 6 minuten op 800 Watt in de magnetron.
Keer de aardappel halverwege de bereiding om en laat de aardappel afgedekt of in aluminium verpakt nog zo'n 5 minuten nagaren.

In de oven: Heeft u geen magnetron?
Geen nood: ook in de oven gaat het poffen heel gemakkelijk.
't Duurt alleen wat langer.
Verhit de oven voor op 200 °C.
Verpak de aardappel in met boter of olie ingevet aluminium en leg het pakketje op het rooster in het midden van de oven.
Na 40 - 50 minuten zijn de aardappels gaar.

Tip
Vul de aardappel met kruidenboter, zachte roomkaas of zure room met bieslook.

Bron: NIVAP

Terug