Gepocheerd fruit

  • ¼ l appelsap
  • ½ l water
  • eetl. honing
  • kaneelstokje
  • 25 g rozijnen
  • kruidnagels
  • 1 schil van een sinaasappel
  • 2 peren
  • 2 appels
  • 1 mango

Doe in een schaal, de appelsap, het water, de honing, een gebroken kaneelstokje, de kruidnagels, rozijnen en een schoongemaakte schil van een sinaasappel.
Doe de deksel op de schaal en breng het aan de kook, 5 minuten op hoog (100% = 900 W).
Schil ondertussen de peren en mango.
Snijd deze vruchten in 4 of 8 stukken, afhankelijk van de maat van de vruchten.
Doe deze bij het kookvocht en kook ze afgedekt 5 minuten op hoog (100% = 900 W).
Haal de kruidnagels en het kaneelstokje uit het kookvocht.
De gepocheerde vruchten zijn heerlijk als nagerecht met vanille ijs of vla, maar ook te serveren als bijgerecht.

Bron: Astrid Veltman

Terug