Gehaktcurry met uien

  • 500 g uien
  • 2 eetl. braadboter
  • 3 eetl. pikante kerrie
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 potjes (250 g) Bulgaarse yoghurt
  • 1 ½ dl gevogeltefond
  • 1 eetl. citroensap
  • zout, (versgemalen) peper
  • 1 eetl. fijngesneden munt
  • 50 g grofgehakte ongezouten cashewnoten

Snijd de uien in halve ringen.
Smelt de braadboter in een magnetronschaal op half vermogen.
Schep de uien erdoor en laat ze bij vol vermogen in ± 3 minuten zacht worden.
Strooi de kerrie erover en laat die 1 minuut mee garen.
Maak het gehakt met een vork los en meng het door de uien.
Laat het gehakt bij vol vermogen ± 2 minuten garen, maak het verder los met een vork en laat nogmaals 1 minuut garen.
Roer de yoghurt los met de fond en het citroensap.
Roer de yoghurt door het gehakt en breng het gerecht op smaak met zout & peper.
Laat op vol vermogen nog 2 minuten garen en in de uitgeschakelde magnetron 2 minuten nagaren.
Roer er voor het serveren de gehakte munt door en bestrooi met de cashewnoten.
Lekker met rijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug