Gehaktbrood - I

  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 75 g schouderham in 1 plak
  • 500 g mager rundergehakt
  • 250 g varkensgehakt
  • 1 ei
  • 50 cc koffieroom
  • 25 g paneermeel
  • 1 zakje nassikruiden
  • zout
  • peper

Snijd de ham en paprika in kleine stukjes en meng dit door het gehakt.
Voeg alle overige ingrediënten toe en vul hiermee een langwerpige vorm (cakevorm).
Plaats het gehakt in de magnetron en bak het gehaktbrood af in 15 minuten op midden hoog (70% = 630 W).
Laat het gehaktbrood 5 minuten nagaren.

Bron: Astrid Veltman


Gehaktbrood - II

  • 3 beschuiten
  • 2 eieren
  • 1 kg gehakt
  • ½ ui
  • 1 gesnipperde rode paprika
  • 1 flinke eetl. kleingesneden gruyère
  • paprikapoeder
  • paneermeel

Verkruimel de beschuiten en meng het kruim met de eieren.
Voeg dan het gehakt, de ui, de paprika en de gruyère toe.
Vorm in een schaal of vorm een (rond) brood van het gehakt en strooi er paneermeel en paprikapoeder over.
Zet het gehaktbrood, afgedekt, 10 minuten op vol vermogen en laat het dan, eveneens afgedekt, nog 5 minuten nagaren.

Bron: Astrid Veltman

Terug