Gehaktballetjes met jachtsaus

  • 400 g pittig aangemaakt gehakt
  • 30 g boter
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 zakje poeder voor jachtsaus
  • ¾ dl rode wijn
  • 1½ dl water
  • ½ bekertje (= 1/16 l) crème fraîche
  • desgewenst groene kruiden,
    bijvoorbeeld peterselie, kervel, lavas of bieslook

Draai van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot.
Smelt de boter in een magnetronschaal waarin de balletjes naast elkaar kunnen liggen, afgedekt, ½ minuut op ± 750 Watt.
Meng de uisnippers erdoor en laat die, afgedekt, op ± 750 Watt in 2 minuten halfgaar worden.
Voeg de balletjes toe, schep voorzichtig om en verwarm de inhoud van de schaal, afgedekt, 5 minuten op ± 500 Watt tot het gehakt grijs is geworden.
Maak het jachtsauspoeder aan met de wijn en het water, voeg dit aan de inhoud van de schaal toe en laat de saus, afgedekt, op ± 750 Watt in 3 minuten binden.
Doe de crème fraîche en de groene kruiden erbij en meng alles goed door elkaar.

Bron: Astrid Veltman

Terug