Gehaktballetjes met courgette

voor 3 personen

  • 250 g pittig aangemaakt gehakt
  • 1 grote ongeschilde courgette in blokjes
  • ½ pakje poeder voor ossenstaartsoep
  • 1¼ dl water
  • ⅛ bekertje (= 1/16 l) crème fraîche

Draai soepballetjes van het gehakt.
Laat de courgetteblokjes, afgedekt, op ± 750 Watt in een magnetronschaal in 3 minuten halfgaar worden.
Voeg de gehaktballetjes toe, meng alles voorzichtig door elkaar en verwarm de inhoud van de schaal, afgedekt, 4 minuten op ± 500 Watt tot het gehakt grijs is geworden.
Maak het soeppoeder aan met het water, voeg dit aan de inhoud van de schaal toe en laat het, afgedekt, op ± 750 Watt in 2 - 3 minuten binden.
Doe de crème fraîche er bij en meng alles.

Bron: Astrid Veltman

Terug