Garnalen met peultjes en maïskolfjes

  • 700 g grote rauwe garnalen, bijvoorbeeld gamba
  • 3 eetl. olie
  • 1 knoflookteen uit de knijper
  • 1 cm geschilde en zeer fijn gehakte of geraspte gemberwortel
  • 4 - 5 eetl. kippen- of visbouillon
  • 4 eetl. lichte sojasaus
  • 4 eetl. rijstwijn of droge sherry
  • 2 eetl. maizena
  • 50 g peultjes, afgehaald
  • 100 g baby-maïskolfjes
  • zout

Zet eerst de peultjes even in ijswater, dan blijven ze knapperig en mooi
van kleur.
Pel de garnalen voorzichtig en verwijder de zwarte darmen.
Halveer de maïskolfjes in de lengte.
Verhit een bruineerschaal 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Schenk er de olie in en doe er direct de garnalen, knoflook en gember bij.
Bak dit 1-2 minuten op de hoogste stand en schep regelmatig om.
Vermeng de bouillon met de sojasaus, de rijstwijn of sherry en de maizena.
Schep de garnalen uit de schaal en doe er de goed uitgelekte peultjes en de maïskolfjes in.
Schenk de aangemaakte bouillon erbij en zet de schaal terug in de magnetron.
Kook op half vermogen 3-4 minuten, maar roer regelmatig.
Doe, als de groenten gaar genoeg zijn en de saus is gebonden, de garnalen terug in de schaal, schep om, maar zet de schaal niet meer in de magnetron terug.
Serveer het gerecht direct.

Bron: Astrid Veltman

Terug