Forelfilet met basilicumsaus

  • 4 dikke forelfilets
  • 4 eetl. vers basilicum in reepjes
  • zout
  • peper
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 dl witte wijn
  • 1 pakje Roomfris
  • wat blaadjes vers basilicum

Verwarm de forelfilets in een ondiepe schaal ± 5 minuten op 700 Watt.
Draai ze om en verwarm ze nogmaals 4 minuten op 700 Watt.
Neem ze uit de schaal en houd ze warm.
Voeg de reepjes basilicum, zout, peper, het citroensap, de witte wijn en de roomfris aan het kookvocht toe en laat dit mengsel, onafgedekt, op 700 Watt ± 3 minuten inkoken.
Verdeel de filets over 4 borden, schenk de saus erover en garneer met vers basilicum.
Lekker met dikke frites en courgettes.

Bron: Astrid Veltman

Terug