Forel met mosterdsaus

voor 2 personen

  • boter
  • 2 schoongemaakte forellen van 250 g
  • 1 sjalot
  • 1 dl droge witte wijn
  • 10 g bloem
  • 1 dl visbouillon
  • 1 eidooier
  • ½ dl room
  • 1 theel. mosterd
  • 2 schijfjes citroen
  • 2 takjes dille
  • peper & zout

Was de forellen en dep ze droog.
Snipper de sjalot fijn.
Smelt enkele klontjes boter 1½ minuut op de sudderstand (650 Watt), in een rechthoekige schaal, afgedekt met een velletje keukenpapier om spatten te voorkomen.
Wentel de forellen door de gesmolten boter, strooi er de sjalotsnippers over en schenk de witte wijn erover.
Dek af met magnetronfolie en zet de schaal 6 - 7 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Haal de forellen uit de schaal en verwijder het vel voorzichtig.
Zeef het vocht, leg de forellen terug in de schaal en houd ze afgedekt warm in een matige oven, terwijl u de saus maakt.
Smelt 10 gram boter in een diepe schaal 45 seconden op de sudderstand.
Roer de bloem erdoor en zet de schaal, onafgedekt, 15 seconden terug in de magnetron op dezelfde stand.
Roer er het gezeefde vocht en de visbouillon door en breng de saus op de hoogste stand 3 minuten aan de kook.
Roer tussentijds tweemaal.
Klop de eidooiers los met de room en de mosterd en roer er 1 eetlepel van de saus door.
Voeg dit mengsel al roerend bij de saus, breng op smaak met peper en zout en zet de saus nog 1 minuut terug op de sudderstand.
Leg de forellen op de warme borden en overgiet ze gedeeltelijk met de saus.
Garneer elk bord met een schijfje citroen, een takje dille en eventueel een toefje tuinkers.
Geef er aardappelpuree of in de schil gekookte aardappelen bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug