Flensjes met kiwi-meloencompote

  • 3 kiwi's
  • 12 kant-en-klare flensjes
  • 1 dl witte wijn
  • ½ l vanille-ijs
  • 4 eetl. suiker
  • 1 eetl. sinaasappellikeur
  • 2 eetl. maizena
  • 4 eetl. water
  • 1 kleine meloen

Schil de kiwi's en snijd ze in 4 of 8 partjes.
Halveer de meloen, verwijder de pitten en steek er met een appelboor balletjes uit.
Breng de wijn en ¾ van het water met de suiker in een glazen litermaat,
onafgedekt, in ± 2 minuten op vol vermogen aan de kook.
Roer intussen de maizena met de rest van het water glad en bind de suikerwijn hiermee.
Schep de meloen en de kiwi erdoor en verwarm het, onafgedekt, 1 - 2 minuten op vol vermogen.
Breng de compote op smaak met de sinaasappellikeur.
Vouw de flensjes in vieren, leg ze op een ovenvaste schaal en laat ze,
onafgedekt, in 3 - 5 minuten op vol vermogen door en door warm worden.
Verdeel er de compote en bolletjes vanille-ijs over en serveer de flensjes direct.

Bron: Astrid Veltman

Terug