Clafoutis

  • 10 g boter
  • 1 pot kersen (185 g)
  • 3 eieren
  • ½ dl koffieroom
  • ½ di melk
  • 2 eetl. kirsch
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 75 g bloem

Vet een quichevorm 24 cm Ø in met 10 gram boter.
Laat de kersen uitlekken.
Verwarm de hete lucht voor op 220 °C.
Klop door de eieren, koffieroom, melk, kirsch, suiker, vanillesuiker, een snufje zout en bloem.
Verdeel de kersen over de vorm en giet het vloeibare beslag hierover.
Bak de clafoutis af in 12 minuten combi hete lucht 220 °C /magnetron MIDDEN LAAG (30%).
Eet clafoutis met een bolletje vanilleijs en slagroom of een vanillesaus.
Clafoutis kan zowel warm als lauw gegeten worden.

Terug