Citroenmousse met gepocheerde sinaasappelschijfjes

    • voor de mousse
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 zakje gelatinepoeder
  • 1 dl water
  • 1½ dl citroensap
  • de rasp van 1 citroen
  • 75 g suiker
  • 2 dl slagroom
    • voor de sinaasappelschijfjes
  • 1 sinaasappel
  • 25 g suiker
  • 1½ dl water

Splits voor de mousse de eieren en roer de eidooiers met de 100 gram suiker in een glazen litermaat schuimig.
Roer er het gelatinepoeder, het water, het citroensap en de citroenrasp door en laat de vla, onafgedekt, in 3 - 4 minuten op 100% binden.
Roer de vla tussentijds iedere minuut door.
Laat de vla afkoelen.
Sla de eiwitten met een snufje zout stijf, klop er de 75 gr suiker door en schep de afgekoelde vla erdoor.
Klop de slagroom stijf, vermeng die met het eiwit-citroenvlamengsel en schep de mousse in een schaal van 1 liter inhoud.
Schik voor een mooie opstaande rand een dubbelgevouwen ingevet stuk vetvrij (bak)papier rondom de schaal, zodat een 'kraag' ontstaat.
Laat de mousse in de koelkast tenminste 6 uur opstijven.
Schil de sinaasappel dik, zodat alle wit is verdwenen, snijd de vrucht in niet te dikke schijfjes en verwijder de pitten.
Doe de suiker en het water in een ovenvaste schaal van 1½ liter inhoud en verwarm het, onafgedekt, 3 - 4 minuten op 100%.
Roer tussendoor, zodat de suiker goed is opgelost.
Verwarm de sinaasappelschijfjes 1 - 2 minuten in de saus en laat het geheel afkoelen.
Garneer de koude mousse met de plakken sinaasappel.

Bron: Astrid Veltman

Terug