Chinese zomergroentenmix

voor 4 - 6 personen

  • 4 eetl. olie
  • 3 stengels bleekselderij in schuine plakjes
  • 2 geschrapte wortelen,
    en met een dunschiller in plakjes gesneden
  • 100 g afgehaalde peultjes
  • 1 rode paprika,
    van zaad ontdaan en in repen gesneden
  • 8 baby-maïskolfjes
  • 4 voorjaarsuitjes,
    schoongemaakt en in niet te kleine schuine stukken gesneden
  • 50 g taugé,
    gewassen en groene velletjes verwijderd
  • 10 waterkastanjes (blik),
    uitgelekt en in plakjes gesneden
  • een klein blikje bamboescheuten,
    in reepjes gesneden
  • 10 wolken- of boomoren,
    geweekt in heet water, uitgelekt en de stelen verwijderd
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2 eetl. maizena
  • 3 eetl. lichte sojasaus
  • 1 mespunt ve-tsin
  • 2 theel. sesamolie
  • 1 mespunt zout
  • versgemalen witte peper

Giet de olie in een diepe schaal en zet die 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Doe er eerst de stukjes selderij en wortel in, dek de schaal af en zet hem 1 minuut op hoog in de magnetron.
Doe er vervolgens de peultjes, paprika, maïskolfjes, voorjaarsuitjes, taugé en waterkastanjes bij, schep om en zet de schaal, afgedekt,
nog 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron.
Verdeel de bamboescheuten en de paddestoelen over de groenten in de schaal.
Vermeng de bouillon met de maizena, de sojasaus, de ve-tsin, de sesamolie en wat zout & peper en schenk dit over de groenten.
Verhit het gerecht, onafgedekt, 2 - 3 minuten op de hoogste stand en schep af en toe om, zodat de saus mooi kan binden.
Doe dit voorzichtig, de groenten mogen niet stuk gaan.
Dek de schaal af, laat het gerecht nog 1 minuut rusten en serveer het dan direct.

Bron: Astrid Veltman

Terug