Chinese koolpakketjes met kerriegehakt

  • 12 grote bladeren van een Chinese kool
  • 3 eetl. bakboter
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 eetl. pikante kerrie
  • 2 Granny Smith appels in blokjes
  • 750 g lamsgehakt
  • zout
  • peper, versgemalen
  • 1 dl vleesfond
  • 1 dl (halfvolle) slagroom

Spoel de koolbladeren af, schud het water eraf en leg ze (in 2 porties) op een schone theedoek op het plateau van de magnetron.
Laat de koolbladeren op vol vermogen in ± 3 minuten zacht worden.
Laat ze uitdampen en iets afkoelen.
Snijd het dikste gedeelte van de nerven weg.
Snipper 4 van de koolbladeren fijn.
Smelt 2 eetlepels boter in een ruime magnetronschaal op ± 550 Watt en fruit de uien hierin glazig.
Roer er de kerrie door en fruit die ± 20 seconden mee.
Voeg de appelblokjes toe en laat die 3 minuten mee garen.
Laat de massa tot lauw afkoelen.
Maak het gehakt aan met zout, de gehakte kool en het ui-appelmengsel en breng het op smaak met zout & peper.
Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren, vouw eerst de zijkanten over het gehakt en rol ze daarna op.
Smelt de rest van de boter in de magnetronschaal, leg er de pakketjes met de naad omlaag in en giet de vleesfond en de slagroom eromheen.
Dek de schaal met magnetronfolie af, zet hem in de magnetron en laat de pakketjes in ± 16 minuten op ± 550 Watt gaar worden.
Laat ze op een schaal 3 minuten nagaren.
Laat het stoofvocht op vol vermogen iets inkoken en bind desgewenst bij met beurre manié of allesbinder.
Lekker met gebakken aardappeltjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug