Champignonsoep

  • 100 g champignons
  • ½ dl droge witte wijn
  • 20 g boter
  • 3 dl warm water
  • 1 pakje champignonsoep
  • ½ l water
  • citroensap
  • crème fraîche

Was en snijd de champignons in plakjes, sprenkel er wat citroensap over.
Smelt de boter in 1 minuut op hoog (100% = 900 W).
Roer de plakjes champignon door de boter en smoor ze afgedekt in 2 minuten op (100% = 900 W) in de magnetron.
Roer het pakje champignonsoep door de halve liter water, voeg de wijn eraan toe, doe de soep bij de champignons en
kook dit in 7 minuten op (100% = 900 W).
Even roeren gevolgd door 3 minuten op middenlaag (30% = 270 W).
De soep verdunnen met het water en zo nodig weer opwarmen in de magnetron.
Tot slot 2 eetlepels crème fraîche door de soep roeren.

Bron: Astrid Veltman

Terug