Bouillon met Chinese paddestoelen en doperwten

  • 12 Chinese paddestoelen naar keuze,
    30 minuten in warm water geweekt en uitgelekt
  • 100 g magere ham in dunne reepjes
  • 11/4 l krachtige runder- of wildbouillon
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 1 theel. worcestershiresauce
  • 200 g ongekookte (diepvries)doperwten
  • zout
  • versgemalen witte peper

Snijd de uitgelekte paddestoelen in dunne reepjes en doe de onderste harde stukjes van de stelen weg.
Doe alle ingrediƫnten in een hoge, diepe kom of schaal en zet die in de magnetron.
Controleer na 5 minuten op de hoogste stand of de doperwten en de paddestoelen gaar genoeg zijn.
Is dat het geval, schakel de magnetron dan uit en laat de kom,afgedekt, 3 minuten staan.
Vindt u de paddestoelen en de doperwten dan nog te hard, kook ze dan nog 1 - 2 minuten op de middelste stand.

Bron: Astrid Veltman

Terug