Boterkoek

  • 10 g boter
  • 10 g paneermeel
  • 200 g boter
  • 180 g witte basterdsuiker
  • 240 g bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 1 eetl. koffieroom
  • 10 garneer amandelen

Verwarm de hete lucht voor op 180 °C.
Vet een lage vorm van 24 cm Ø in met het klontje boter en bestrooi de vorm met het paneermeel.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg de basterdsuiker, de bloem, de vanillesuiker en het zout toe.
Kneed alles door elkaar tot een soepel deeg.
Druk het deeg plat in de bakvorm.
Bestrijk de bovenkant van de boterkoek met de koffieroom en garneer de koek met de amandelen.
Bak de boterkoek af in 12 minuten combi hete lucht 180 °C /magnetron MIDDEN LAAG (2O%).
Laat de boterkoek 15 minuten in de vorm buiten de magnetron staan alvorens hem te keren.
Boterkoek met amandelspijs gevuld bakt u in 12 minuten combi hete lucht 180° C /magnetron MIDDEN LAAG (20%).

Terug