Bietjes

  • 500 g gekookte bietjes
  • 10 g boter
  • 1 kleine ui
  • 1 theel. suiker
  • 1 eetl. azijn
  • kruidnagelpoeder

Was, schil en schaaf de bietjes.
Smelt, in een schaal, de boter in 30 seconden op hoog (100% = 900 W).
Snijd de ui in kleine stukjes en roer deze door de boter.
De ui in 3 minuten op hoog (100% = 900 W) glazig koken.
De geschaafde bietjes, azijn, suiker en kruidnagelpoeder toevoegen aan de gesneden ui en alles goed doorroeren.
Kook de bietjes met een deksel op de schaal 5 minuten op hoog (100% = 900 W) in de magnetron.
Het is ook goed mogelijk rauwe bieten in de magnetron te koken.
Was de bieten, snijd de bovenkant erafen doe ze met 1 eetlepel water in een schaal met een deksel.
Kook ze in 15 minuten op hoog (100% = 900 W) en vervolgens 5 minuten laten nagaren.

Bron: Astrid Veltman

Terug