Biefstuk met groenten in zwarte bonensaus

  • 500 g haasbiefstuk in zeer dunne plakjes of reepjes
  • 2 eetl. lichte sojasaus
  • 2 eetl. zoete ketjap
  • 2 eetl. rijstwijn of droge sherry
  • 1 mespunt ve-tsin
    • voor de saus
  • 3 eetl. zoute zwarte bonen (blik)
  • 3 eetl. water
  • 3 dl krachtige runder- of wildbouillon
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 3 eetl. maizena
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 1 mespunt vijfkruidenpoeder
  • 1 groene paprika, schoongemaakt, van zaad ontdaan en het vruchtvlees in
  • stukjes gesneden
  • zout, versgemalen zwarte peper

Vermeng de lichte sojasaus, de ketjap, de rijstwijn en de ve-tsin en wentel de stukjes biefstuk er goed in om.
Zet de schaal afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast om te marineren.
Prak de zwarte bonen in een apart schaaltje met het water tot er nog heel kleine stukjes over zijn.
Doe de biefstuk, met de marinade, de zwarte bonen, de bouillon, de bruine suiker, de maizena en de kruiden in een grote schaal en schep het stevig om, zodat de maizena wordt opgelost.
Dek de schaal af, zet hem op de hoogste stand in de magnetron en laat 6 - 7 minuten koken.
Schep regelmatig om, zodat de saus goed kan binden.
Voeg de paprika en de stukjes tomaat toe, dek de schaal opnieuw af en zet hem 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron terug.
Serveer direct met witte rijst en een garnering van lente-uitjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug