Banketbakkersroom

  • 1 vanille stokje
  • 2½ dl melk
  • zout
  • 2 eidooiers
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 250 g bloem

Snijd het vanille stokje open en doe dit tezamen met de melk in een schenkkan, doe er een beetje zout bij en laat dit trekken in de magnetron, 15 minuten op laag (10% = 90 W).
Roer in een schaaltje de eidooiers los met de basterdsuiker en vervolgens de bloem.
Haal het vanille stokje uit de melk, schraap de zaadjes eruit en doe die terug in de melk.
Breng de melk aan de kook, 1½ minuut op hoog (100% = 900 W).
Giet wat hete mélk bij het eidooier mengsel en giet het vervolgens terug bij de melk.
Met een garde goed doorroeren.
Zet de schenkkan terug in de magnetron en kook de banketbakkersroom in 1½ minuut op hoog (100% = 900 W), klop daarbij om de 30 seconde door.
De banketbakkersroom in nu dik.
Laat de room in de koelkast afkoelen.

Tip

De room is te gebruiken als vulling voor tompoezen, soezen, kadetjes of knapperige croissants.
Meng 2 eetlepels banketbakkersroom door 100 gram roomboter en 100 gram poedersuiker en u heeft crème au beurre.

Bron: Astrid Veltman

Terug