Atjar tjampoer

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kemirienootje
  • 2 theel. koenjit
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 eetl. olie
  • 1 dl azijn
  • 75 g witte basterdsuiker
  • ½ theel. zout
  • 75 g panklare witte kool of spitskool
  • 75 g winterwortel in luciferdunne reepjes
  • 50 g kleine bloemkoolroosjes
  • 1 kleine rode Spaanse peper

Hak het sjalotje, het teentje knoflook en het kemirienootje met de koenjit en het gemberpoeder met een staafmixer of in het kleine bakje van de keukenmachine fijn.
Doe dit mengsel samen met de olie in een magnetronschaal en verwarm het 1 minuut op vol vermogen.
Roer de azijn, de suiker en het zout erdoor en schep er dan de groenten door.
Verwarm het geheel, afgedekt, ± 4 minuten op vol vermogen.
Schep de groenten tussentijds tweemaal om.

Bron: Astrid Veltman

Terug