Asperges al prosciutto crudo

Asperges met rauwe ham

voor 2 personen

  • 400 g witte asperges
  • 6 plakjes prosciutto crudo (= Italiaanse rauwe ham)
  • boter
    • voor de saus
  • 75 g boter
  • 2 eidooiers
  • peper & zout
  • ½ eetl. citroensap
  • 2 eetl, water
  • 2 takjes dragon

Schil en was de asperges.
Leg ze, nog nat en met een klontje boter erop, naast elkaar in een magnetronschaal en dek ze af met magnetronfolie.
Zet de schaal 10 - 11 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Doe de boter voor de saus in een glazen schenkkan of maatbeker.
Roer de eidooiers los met het water en het citroensap.
houd de asperges apart en smelt de boter, afgedekt met een velletjes keukenpapier, 1-1½ minuut op de hoogste stand in de magnetron.
Giet de hete boter al roerend bij de eidooiers.
Rol de uiteinden van enkele asperges in de plakjes ham en houd ze, terwijl u de saus afwerkt, in een matige oven warm.
Zet de saus 20 seconden in de magnetron op vol vermogen en roer goed door.
Zet hem 10 seconden terug in roer weer door.
Breng de saus op smaak met peper en zout en zet hem nog eens 10 seconden terug in de magnetron.
Verdeel intussen de asperges over 2 warme borden.
Lepel de saus erover en snipper er enkele dragonblaadjes over.
Werk af met een dragontopje.
Geef er gekookte aardappelen bij.

Tip
De bereidingstijd van dit gerecht is afhankelijk van de dikte van de asperges. Dikke asperges vragen iets meer tijd, dunne iets minder. De prosciutto crudo (geen Parmaham!) kunt u door fijngesneden (Belgische) rauwe ham vervangen.

Bron: Astrid Veltman

Terug