Appeltaart

  • 175 g boter
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 g boter
  • 20 g paneermeel
    • vulling
  • 1 kg goudreinetten
  • 50 g rozijnen
  • 50 g krenten
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 50 g custardpoeder
  • 2 theel. kaneel

Snijd de boter in kleine stukjes en voeg het bakmeel, suiker, ei, zout en vanillesuiker toe.
Kneed hier een stevig deeg van en zet dit in de koelkast.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen.
Versnipper de appels en voeg de rozijnen, krenten, suiker, custardpoeder en kaneel toe.
Roer dit door elkaar.
Verwarm de hete lucht voor op 160 °C.
Vet een vorm van 24 cm Ø in met 10 gram boter en bestrooi de vorm met het paneermeel.
Neem ⅓ van het deeg en bedek daar de bodem en zijkanten van de vorm mee.
Vul de deegbodem met de appelvulling.
Maak rolletjes van het restant deeg en leg deze kruislings over de appeltaart.
Bestrijk de rolletjes met wat koffieroom.
Bak de taart af in 25 minuten combi hetelucht 160 °C / magnetron midden laag (60%).
Laat de appeltaart 15 minuten staan alvorens hem te keren.

Terug