Appelmoes - I

  • 2 moesappels
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 â 2 eetl. suiker
  • halve theel. kaneel

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes.
Doe deze stukjes in een schaal en voeg het citroensap toe.
Dek de schaal af en kook de appels in 5 minuten op hoog (100% = 900 W) tot moes.
Roer de moes halverwege de kooktijd door.
Na afloop van de kooktijd enkele minuten laten nagaren en suiker en kaneel naar smaak toevoegen.

Bron: Astrid Veltman


Appelmoes - II

  • 6 appels (goudrenetten of Cox)
  • het sap van ½ citroen
  • 3 eetl. kristalsuiker
  • enkele druppels Angostura bitter
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • boter

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Halveer de partjes nogmaals en doe ze in een magnetronschaal; zorg dat de stukjes niet te veel op elkaar liggen.
Overgiet de appel met het citroensap en voeg er de suiker, de Angostura, de kaneel en een klontje boter aan toe.
Zet de schaal, afgedekt, ± 7 minuten in de magnetron op de sudderstand (± 650 Watt).
Roer goed door en zet de appelmoes nog 1½ minuut op de laagste stand.

Tip
Angostura Bitter is een aromatische vloeistof die vaak in dranken zoals cocktails, fruitsappen enz. wordt gebruikt.

Terug