Gepocheerde appel met mandarijntjes

  • 2½ eetl. citroensap
  • 4 appels
  • 25 g aardappelmeel
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl sinaasappellikeur
  • 1 blik mandarijntjes
  • ½ theel. gedroogde koriander
  • 2½ dl water
  • vanille-ijs

Doe de witte wijn, het water, de sinaasappellikeur, de koriander en het citroensap in een flinke ovenvaste schaal en breng alles, afgedekt, in 6 - 7 minuten op vol vermogen aan de kook.
Schil intussen de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
Leg de appels in het kookvocht en verwarm ze, afgedekt, 10 - 15 minuten op ± een kwart vermogen.
Laat de appels in het pocheervocht afkoelen.
Laat de mandarijntjes in een zeef uitlekken.
Schenk het pocheervocht in een litermaat en breng het, afgedekt, opnieuw in 6 - 7 minuten op vol vermogen aan de kook.
Roer het aardappelmeel met 2 - 3 eetlepels water glad en bind de saus hiermee.

Bron: Astrid Veltman

Terug